/

Boekje met verhalen over 40 jaar gemeentepolitiek in Hardenberg

HARDENBERG – Je moet niet te snel het woord ‘uniek’ in de mond nemen, want meestal is het alleen maar onderdeel van een reclamekreet. Maar soms kan geen ander woord gebruikt worden. Bijvoorbeeld voor de presentatie van een boekje over Hardenberger politiek. Of eigenlijk is het meer een geschiedenisboekje.

Raadslid Wim Kloekhorst is 40 jaar raadslid. Er is maar een persoon in Nederland die nog een jaartje langer raadslid is, dus als Kloekhorst een boekje uitgeeft over die 40 jaren moet dat wel uniek zijn. Vrijdagmiddag was de presentatie in Zaal Mulder in Baalder. De eerste exemplaren werden door het raadslid uitgereikt aan drie vrouwen waar hij in die 40 jaar goed en langdurig mee heeft samengewerkt: oud-wethouder Marian Muller van de PvdA, fractievoorzitter Annie Kelder van OpKoers.nu en Grietje Grendelman van weekblad De Toren.

Het boekje bevat 40 verhalen uit de periode 1982-2022. “Het zijn anekdotes”, zei oud-wethouder Muller, “maar meer dan dat want ze laten ook de tijdgeest zien.” Bijvoorbeeld hoe er in de jaren ’80 campagne werd gevoerd, of hoe de politieke partijen elkaar in het vaarwater zaten, het roken in de raadszaal dat langzamerhand werd vervangen door rookpauzes en tenslotte helemaal werd verbannen. Behalve verhalen bevat het boekje ook 40 bijpassende foto’s.

Het boekje ‘Wim Kloekhorst, 40 jaar gemeentepolitiek’ is verkrijgbaar bij Boekhandel Heijink in Hardenberg voor de prijs van 15,75 euro.

[afb. v.l.n.r. Marian Muller, Grietje Grendelman, Annie Kelder, Wim Kloekhorst]