Burgemeester sluit drugswoning Baalder

HARDENBERG – De duplexwoning op het adres Kleine Pollen 44 in de Hardenberger wijk Baalder is door burgemeester Offinga voor een periode van drie maanden gesloten. Dat wil zeggen dat niemand in die tijd de woning mag betreden. Het sluiten van de woning is gebeurd omdat er in december een handelsvoorraad drugs, wapens en illegaal vuurwerk is gevonden. De drugs werden gevonden dankzij een melding via Meld Misdaad Anoniem.

Een burgemeester kan een woning sluiten op grond van de Opiumwet. Offinga maakt gebruik van zijn bevoegdheid omdat vanuit de woning werd gehandeld.
De woning, langs de rand van de Albert Schweitzerlaan, is eigendom van woningcorporatie Vechtdal Wonen. Het huurcontract wordt door Vechtdal Wonen ontbonden.

Er is voor een periode van drie maanden gekozen omdat dit standaard is. Bij een tweede keer wordt het zes maanden, zegt Offinga. Mocht Vechtdal Wonnen op korte termijn het huurcontract kunnen ontbinden dan mag toch tot het eind van de verbodsperiode niemand een stap in de woning zetten en is de huurschade voor rekening van de woningcorporatie.