Eerste klap is een daalder waard (en 3 punten)

Hardenberger Henk Wind had zaterdag het eerste doelpunt van de competitie 22-23 in de Tweede Divisie kunnen scoren, maar de 65-jarige ´pupil van de week´ schoot naast. Het was een ludieke actie om de bijna-pensionado te eren voor zijn vele werk als vrijwilliger bij HHC.

Wat Wind deed vond in de eerste helft volop navolging. Zowel aan de kant van HHC, dat in het eerste kwart tegenstander Noordwijk van het kastje naar de muur liet lopen, als aan de kant van Noordwijk dat in het verdere verloop van de wedstrijd enkele dotten van kansen kreeg. De Noordwijkers vonden telkens HHC-keeper Nick Borgman op hun weg, zodat het bij rust nog steeds 0-0 stond.

Tweede helft
In de tweede helft wist spits Rob van der Leij eindelijk zijn 100e doelpunt voor HHC te scoren. Dacht hij. Maar man-van-de-wedstrijd scheidsrechter Sander de Brito Roque keurde na overleg met zijn assistent het doelpunt af vanwege buitenspel. De scheidsrechter had het trouwens elke keer bij het rechte eind, ook toen werd geschreeuwd om strafschoppen na vermeende overtredingen in het zestienmetergebied of toen spelers na een lichte aanraking bijna per brancard van het veld moesten maar een minuut later als een hazewind het vijandelijke doel bestookten.

Het doelpunt voor HHC kwam er uiteindelijk toch. Niet gescoord door Rob van der Leij maar door Matthijs Hardijk, die attent reageerde op gegrabbel van de overigens goed keepende Lars Jansen. De 1-0 werd ook de eindstand, een verdiende overwinning voor HHC dat echter enkele keren over geluk niet te klagen had bij tegenstoten van Noordwijk.

Het positieve debuut van HHC-trainer Pascal Diender kan volgende week een vervolg krijgen in Scheveningen, als de Hardenbergs tegen de plaatselijke Schollekoppen spelen.