Eerste punt voor HHC

HHC Hardenberg heeft het eerste punt te pakken in de Tweede Divisie, maar het kostte wel bloed, zweet en tranen omdat de ploeg bijna de hele wedstrijd tegen een achterstand moest aankijken.

Binnen twee minuten kwamen de Hardenbergers op sportpark De Boshoek op achterstand tegen TEC uit Tiel. Junior Ebobo zal niet vaak zo vrij hebben kunnen aanleggen voor een schot als zaterdagmiddag. HHC-keeper Nick Borgman was dan ook kansloos. Twee minuten voor tijd gebeurde bij het doel van TEC-keeper Kees Heemskerk hetzelfde. Rob van der Leij stond alleen voor de sluitpost en schoot feilloos raak. Alleen was hij niet vrij gespeeld maar scoorde hij uit een strafschop, die scheidsrechter Frank de Winter vrij makkelijk had gegeven na een licht vergrijp op HHC-verdediger Serge Fatima, die als stormram naar voren was gestuurd. Eigenlijk een domme actie van de TEC-speler die Fatima verdedigde, want zijn overtreding was onnodig omdat de Hardenberger toch niets meer met de bal kon doen.

Tussen de tweede en de twee na laatste minuut had HHC een groot overwicht, dat resulteerde in een bal die keeper Heemskerk knap redde, een bal op de paal, een bal die van de lijn werd gehaald en een afgekeurd doelpunt. Het verdiende doelpunt bleef echter lang uit. De Hardenbergers werkten wel hard maar doordat de eindpass slecht verzorgd was en de balaanname soms te wensen overliet kon TEC redelijk makkelijk overeind blijven. Zelf creëerde de ploeg uit Tiel vrijwel geen enkele kans, waardoor keeper Borgman geen moeilijke middag had.

Zaterdag 11 september gaat HHC op reis naar Haarlem voor de wedstrijd tegen HFC, dat met zes punten uit drie wedstrijden op de vijfde plek is terug te vinden.