Flitsend voetbal van HHC

HHC-spits Rob van der Leij kon na afloop van de thuiswedstrijd tegen Quick Boys uit Katwijk met een extra shirt naar huis rijden. Op dat shirt stond het getal 100, ten teken dat hij zijn honderdste goal voor HHC had gescoord. Die goal viel in de negentigste minuut en zorgde ervoor dat er een einduitslag van 4-0 op het scorebord kwam te staan.

De ploeg uit Hardenberg speelde een van zijn beste wedstrijden van de afgelopen seizoenen. “Ze hebben goed ingekocht”, vertelde een Katwijk-supporter op weg naar de uitgang, maar die opmerking was onterecht, want de basiself was maar licht gewijzigd ten opzichte van verleden jaar. De HHC’ers waren het grootste deel van de wedstrijd heer en meester, leverden veel energie en wisten elkaar veel beter te vinden dan in vorige wedstrijden. Het enige waar Quick Boys in uitblonk was het maken van geniepige overtredingen, waardoor een paar keer een opstootje op het veld uitbrak. Ook op de staantribune moesten de Katwijkers enkele malen in bedwang worden gehouden, zodat het spel door de scheidsrechter zelfs enkele minuten moest worden stilgelegd. En dat terwijl de Kattukers zich het eerste half uur gedroegen alsof ze een professioneel visserskoor waren.

Na dat half uur vielen ze stil, omdat HHC toen met 2-0 voor stond, na twee doelpunten van Gersom Klok: eerst op slim aangeven van Jesper Drost en daarna wist hij een voorzet van Danny Bouws te verzilveren. Na een uur spelen scoorde Jurjan Mannes de 3-0, haalde HHC-verdediger Serge Fatima een bal van de doellijn en scoorde Rob van der Leij uit een strafschop de vierde van de middag. Een minuut of tien voor het einde viel Mike Veenstra in aan de kant van HHC. Hij had net een contract getekend bij de Hardenbergers. De 20-jarige Zuid-Afrikaan wist in de voorbereiding veel te scoren en verdient volgens technisch manager Gert Heerkes een kans om zich bij het eerste team te ontwikkelen.

Door deze overwinning is HHC koploper in de Tweede Divisie, samen met De Treffers. Beide teams ontmoeten elkaar woensdag in Groesbeek, aanvang 20.00 uur.