Gemeente investeert in sport

Ingebruikname eerste kunstgrasveld in 2008.

GRAMSBERGEN – Als het aan B&W van de gemeente Hardenberg ligt krijgt sportvereniging Gramsbergen een tweede kunstgrasveld met nieuwe kleedkamers en kunnen de tennisverengingen in Balkbrug en Gramsbergens rekenen op enkele padelbanen. De kosten bedragen een kleine 900.000 euro, waar nog geen dekking voor is. Het college wil dan ook bij het vaststellen van de begroting voor 2023 de gemeenteraad voorstellen dit bedrag beschikbaar te stellen.

De voetbalvereniging in Gramsbergen wil een natuurgrasveld laten ombouwen tot een kunstgrasveld. Daarnaast moeten de huidige kleedkamers herbouwd worden en er moeten enkele nieuwe kleedkamers komen, zodat alle leden weer op het eigen sportpark kunnen spelen. De vernieuwing en uitbreiding zijn nodig omdat met name het aantal leden voor de damesteams en het G-voetbal sterk groeit.

De tennisverenigingen uit Gramsbergen en Balkbrug willen beide inspelen op de steeds groter wordende vraag naar Padelbanen. Padel, een combinatie van squash en tennis, is een snelgroeiende sport en door de aanleg van padelbanen verwachten de beide verenigingen ledengroei.

De gemeenteraad neemt in november, bij het vaststellen van de begroting, een besluit over het voorstel van B&W.