Hardenberg ontvangt Olympia’s Tour

Hardenberg kan zich zo langzamerhand een echte wielerstad noemen, nadat in het recente verleden diverse wielerwedstrijden het Vechtstadje als start- of finishplaats hebben aangedaan. Die evenementen krijgen dit jaar een vervolg. Het gemeentebestuur is gevraagd op 22 maart voor Olympia’s Tour een ploegentijdrit en een etappe Hardenberg-Hardenberg te faciliteren.

De organisatie van Olympia’s Tour zal voor deze editie de totale organisatie op zich nemen. Op deze manier kan de inzet van mensen en uren in Hardenberg beheersbaar worden gehouden, hoewel het de gemeente toch nog zo’n 25.000 euro kost.

De Tour start in Hardenberg met een ploegentijdrit van 9,5 kilometer. Die start is op de Markt, waarna via de wijk Marslanden en Collendoorn de finish wordt bereikt op de Parkweg.
Na de ploegentijdrit wordt een korte etappe gereden over een lengte van 77 kilometer. Ook hiervan is de start op de Markt en waarna de wielrenner via Ane, Schuinesloot, Dedemsvaart, Ommen, Bergentheim en Heemse wederom finishen op de Parkweg.

Naast de tijdrit en etappe wordt er op het ploegentijdritparcours een bedrijvenetappe georganiseerd voor bedrijventeams uit de gemeente Hardenberg.