HHC rukt op naar plek 2

HARDENBERG – Een uur lang hield hekkensluiter GVVV het vol in Hardenberg tegen HHC, maar na de 1-0 door Serge Fatima (snoeiharde kopbal na een perfecte corner van Matías Jones) was het gedaan met de Veenendalers. Pas toen werd het vak met oranje fans wakker, begonnen de HHC’ers elkaar te vinden en werden de aanvallen vloeiender. Na het eerste doelpunt in de 65e minuut hoefden de vele toeschouwers maar drie minuten te wachten op nummer twee. Een corner van (weer) Matías Jones werd slechte verwerkt door GVVV, waarna Jesper Drost vanaf de linker kant strak in de verre hoek raak schoot.

Tien minuten later stond de 3-0 eindstand op het scorebord. Rick Hemmink wist met een fraaie actie Rob van der Leij te bereiken die daarna de bal voor het intikken had.
HHC is door deze overwinning weer volop in de race voor plek 2, maar gezien de wisselvallige uitslagen (nu 4x achtereen winst maar daarvoor 3x verlies) kan die plek ook zo maar weer uit beeld raken. Wordt zaterdag in Volendam van Jong Volendam gewonnen en de week erna thuis van IJsselmeervogels dan mag echt gedacht worden aan de plek achter het ongenaakbare Katwijk.