HHC verzuimt IJsselmeervogels te declasseren

HARDENBERG – IJsselmeervogels moest tot de 90e minuut wachten tot de ploeg een echte kans op een doelpunt had in de wedstrijd tegen HHC. En dan nog was het een kans door een klutsbal. De Hardenbergers daarentegen hadden zeker tien grote mogelijkheden. Vreemd genoeg werden daarvan maar twee in een doelpunt omgezet, via Matthijs Hardijk en Ashwin Manuhutu.

In het eerste half uur leek het er niet op dat HHC de Spakenburgers van de mat zou spelen. Beide keepers hadden tot dan toe weinig echt werk hoeven te verrichten. HHC zette wel druk, gooide er een hoop energie in maar was niet nauwkeurig genoeg in de afwerking. Maar daarna was het ook binnen twee minuten raak, in de 33e en 34e minuut.

Wat volgde was een kansenfestijn voor de Hardenbergers, die echter de meeste kansen zelf om zeep hielpen, door voor open doel naast te schieten, net tegen de grote teen van een verdediger te knallen of in plaats van af te spelen naar een vogelvrije ploeggenoot voor eigen succes te gaan. De keren dat wel gericht op doel werd geschoten of gekopt stond keeper Schaap van IJsselmeervogels een treffer in de weg.

Door de dik verdiende overwinning blijft HHC op de tweede plek staan met 15 punten na zes wedstrijden. Koploper De Treffers speelde gelijk tegen Katwijk en heeft een punt meer dan de Hardenbergers. Volgende week speelt HHC in Tiel tegen TEC.