HHC weer gedeeld koploper

De spelers van HHC Hardenberg weten dat het dit jaar moet gebeuren. Wil het ‘verouderde’ team nog eens kampioen worden dan is dit het moment. Alleen zal er dan minder wisselvallig gespeeld moeten worden.

De afgelopen wedstrijden vaak de betere ploeg maar te weinig punten gehaald en vandaag matig spel maar wel de drie punten op zak gehouden, hoewel het een dubbeltje op z’n kant was. Tegenstander HFC uit Haarlem was zeker gelijkwaardig maar ontbeerde geluk. Overigens hadden de Hardenbergers bij rust al rianter moeten leiden dan met de 1-0 die op slag van rust op het scorebord belandde dankzij Rob van der Leij. De HHC-spits liep – zoals wel vaker – zo’n beetje 1 op 3: dat wil zeggen drie honderd procent kansen waarvan hij één verzilverde. Te weinig om met een gerust hart aan het tweede deel van de wedstrijd te beginnen.

Dat bleek ook wel na ruim een kwartier, toen de Haarlemmers dankzij een vloeiende aanval Sietse Brandsma bereikten die de kans op de gelijkmaker niet aan zich voorbij liet gaan. Lang konden de HFC’ers hier niet van genieten, want toen even later de ‘luchtmacht’ van HHC naar voren werd gestuurd bij een hoekschop (Mulder en Fatima), kwam de cornerbal van Jurjan Mannes precies op de krent van Fatima terecht, die onhoudbaar voor keeper Hoekstra raak kopte. HFC legde zich niet bij de naderende nederlaag neer, maar het offensief van de Haarlemmers leverde wel enkele reuzenkansen op, alleen geen doelpunt.

Dankzij de overwinning staat HHC samen met De Treffers aan kop, maar zondag kan AFC beide ploegen voorbijstreven als het wint van Jong Volendam.