/

Idee voor blauwe zone afgeschoten

B&W van Hardenberg zien niets in het plan van VVD-fractievoorzitter Bert Gelling om tijdelijk het betaald parkeren in Hardenberg-centrum af te schaffen.

Gelling wilde met het oog op de naderende Britse Covid-variant het betaald parkeren vervangen door de blauwe parkeerschijf, totdat er meer duidelijkheid zou zijn over de manier van verspreiding.

Het college antwoordt op zijn vraag over het uitzetten van de parkeerautomaten dat dit vorig jaar is gebeurd omdat men toen niets wist over de manier van verspreiding, maar dat nu het RIVM heeft gezegd dat de kans erg klein is dat mensen besmet raken door het aanraken van oppervlaktes zoals een parkeerautomaat.

Bovendien wordt voor de zekerheid de parkeerapparatuur in het centrum van Hardenberg regelmatig schoongemaakt en gedesinfecteerd. Wie toch de apparatuur liever niet wil aanraken kan zelf zorgen voor beschermende middelen of desinfecterende doekjes, adviseren B&W.

Het tijdelijk invoeren van een blauwe zone is volgens het college niet zo simpel als het lijkt. Je moet verkeersbesluiten nemen, beleidsregels vaststellen voor ontheffingen voor bewoners en bedrijven, je moet borden plaatsen en blauwe verf aanbrengen. Als het betaald parkeren weer is ingevoerd zie je nog steeds die blauwe verf en dat kan voor verwarring zorgen. Wanneer het echt nodig wordt kan beter de parkeerapparatuur uitgeschakeld worden, menen B&W, maar dat is nu nog niet aan de orde.