Kruserbrinkpark veranderd in mesthoop

Het Kruserbrinkpark in Hardenberg wordt al enige tijd geterroriseerd door hooligans. Geen menselijke, maar dierlijke. Zo’n 80 ganzen zorgen ervoor dat de paden in het park rond de vijver, de camperplaats en de skatebaan onder de uitwerpselen zitten. Dat is de politieke partij OpKoers een doorn in het oog, zodat raadslid Alex Bakker hierover vragen heeft gesteld aan B&W.

“Iemand die met een rolstoel door het park wil rijden kan na het ritje eerst eens zijn rolstoel gaan schoonmaken”, zegt Bakker. En voor een gemeente die in 2018 is gekozen tot Meest toegankelijke gemeente is dat geen reclame. “Niet alleen voor rolstoelgebruikers is het een probleem, ook kinderen die spelen op de skatebaan of ouders die bijvoorbeeld willen picknicken op het gras of een spelletje willen spelen moeten flink hun best doen om de uitwerpselen te ontwijken.”

Het raadslid wil van B&W weten wie verantwoordelijk is voor het beheer van het park en of de gemeente actie wil ondernemen om de overlast op een diervriendelijke manier te beperken.