/

Onnodige vragen over parkeren

HARDENBERG – Twee raadsleden van het CDA en de PvdA willen van B&W van Hardenberg weten, of bekend is dat bezoekers en personeel van het ziekenhuis parkeren op de sportboulevard aan de Jan Weitkamplaan. Daarnaast willen ze van B&W weten wat eraan gedaan kan worden dat de personeelsleden en bezoekers niet meer bij het zwembad en de sporthal parkeren.

Omdat het twee nieuwe raadsleden betreft zijn ze waarschijnlijk niet op de hoogte van de afspraak tussen gemeente en het Saxenburgh Medisch Centrum, dat personeelsleden op de sportboulevard mogen parkeren totdat hun eigen parkeerterrein klaar is. Dat terrein wordt aangelegd op de plek van het oude ziekenhuis.

Volgens een woordvoerster van het ziekenhuis is het parkeerterrein bij het Saxenburgh Medisch Centrum nagenoeg klaar en grotendeels in gebruik genomen. De verwachting is dat eind februari alle werkzaamheden zijn afgerond, waarmee een eind komt aan de tijdelijke parkeersituatie.

Overigens blijkt uit onderzoek ter plaatse dat er altijd parkeerplekken vrij zijn op de sportboulevard. Als straks de personeelsleden op eigen ziekenhuisterrein gaan parkeren zullen er vele tientallen parkeerplaatsen vrijkomen voor bezoekers van het zwembad, de sporthal en het atletiekterrein.