Park Moscou veranderen in woonwijk

B&W willen Park Moscou bij Bergentheim omvormen van recreatiepark tot woongebied. Jarenlang is dit door regelgeving tegengehouden, maar nu zou het kunnen. De raad en de bewoners moeten dit nog wel willen. Voor de (permanente) bewoners betekent het wel een forse investering.

Meer dan de helft van de 80 woningen wordt al jarenlang permanent bewoond. Het lijkt niet haalbaar dat dit park in de toekomst nog voor recreatie gebruikt gaat worden, zeggen B&W. Alle betrokkenen zien het omvormen tot woonwijk als de enige reële oplossing.

Forse investering
Als alle partijen hiermee akkoord gaan moeten de bewoners wel flink in de buidel tasten: hun woning moet voldoen aan het woonbesluit en de infrastructuur (o.a. wegen) moet aangepast worden. In principe zijn B&W niet van plan die kosten voor hun rekening te nemen. “De vakantiehuizen worden echte woningen en zijn dus veel meer geld waard. Dat maakt voor de eigenaren de investering waarschijnlijk wel lonend”, zegt verantwoordelijk wethouder Martijn Breukelman.

Instemming
Naast de gemeenteraad, moeten de provincie Overijssel instemmen met een wijziging van de bestemming. Ook de algemene ledenvergadering van de Vereniging van Eigenaren van Park Moscou moet nog instemmen met het voorstel. Een andere belangrijke voorwaarde is dat met de provincie wordt afgesproken dat het wijzigen van de bestemming niet ten koste gaat van de bestaande afspraken over woningbouw in de gemeente.