Stakers lopen Walk of Shame

HARDENBERG – Zo’n 300 CNV- en FNV-leden hebben donderdagmorgen de Walk of Shame gelopen in Hardenberg, van de sportboulevard naar het hoofdkantoor van OWASE aan de Kellerlaan. De stakers, onder meer werkzaam bij WAVIN, Future Pipe en Sima, willen meer loonsverhoging dan hun werkgevers bieden.

De werknemers liggen al maanden in de clinch met hun directies over de nieuw te vormen cao. Het loonbod van de OWASE-werkgevers ligt tot nu toe ver onder het door de bonden gewenste niveau, wat al tot zes eerdere stakingsdagen leidde.
Omdat die zes stakingsdagen geen resultaat hebben opgeleverd, hebben de werknemers vandaag letterlijk de volgende stap gezet. Vanmiddag is er nog een bijeenkomst in Zaal Mulder waar ook werknemers uit de andere ploegendiensten zich bij aansluiten. Ook vrijdag wordt het werk neergelegd.

Dat het de werknemers ernst is blijkt wel uit deze primeur voor Hardenberg. In het verleden is er ooit een bedrijfsbezetting geweest in Slagharen (Bontweverij in de jaren ’80) en een protestoptocht bij de kalkzandsteenfabriek in Kloosterhaar, maar nog nooit in Hardenberg.