/

SV Gramsbergen wil 2e kunstgrasveld

GRAMSBERGEN – Sportverenging Gramsbergen heeft dringend behoefte aan een extra kunstgrasveld. De vereniging beschikt sinds 2008 over 1 kunstgrasveld, een ‘tweedehandsje’ van Heracles Almelo, maar door de groei van het aantal leden is dat niet meer genoeg.

Vooral het aantal damesleden is de afgelopen jaren toegenomen, waardoor niet alleen behoefte is aan een extra veld maar ook aan extra kleedruimte. Door het gebrek aan velden heeft de club het afgelopen jaar zelfs thuiswedstrijden in De Krim moeten spelen. De uitbreiding van het dorp zorgt waarschijnlijk voor nog meer ledengroei, zodat het nu tijd is om actie te ondernemen, schrijft de vereniging in een brief aan het gemeentebestuur.
De club heeft ook al een ruwe schatting gemaakt van de kosten, namelijk zo’n 600.000 euro.

Zelfwerkzaamheid
De sportvereniging wil zelf wel bijdragen aan de vernieuwingen, maar doordat het sportpark gasvrij is gemaakt en de oude verlichting is vervangen door LED-lampen, zit de club een beetje krap bij kas. De eigen bijdrage zal dan vooral bestaan uit het leveren van mankracht en het in eigen beheer uitvoeren van werkzaamheden.

Het CDA heeft inmiddels via het raadslid Gerrit van den Berg een brief gestuurd aan B&W, waarin wordt gevraagd contact te zoeken met de sportclub en daarna de raad te informeren over de mogelijkheden om het sportpark te vernieuwen.