Voorjaar 2023 start woningbouw Vechtzone

HARDENBERG – Komend voorjaar wordt begonnen met de bouw van ruim 150 nieuwe huur- en koopwoningen in het gebied Vechtzone in Hardenberg. Dat is het gebied tussen de Vecht en de Kruserbrink. In de komende maanden zoeken Vechtdal Wonen en de gemeente een ontwikkelaar die de woningen gaat bouwen en voor de inrichting van het openbaar gebied zorgt.

De twee flats die hier nu nog staan maken plaats voor vijf appartementengebouwen en een aantal rijwoningen. De ruim 150 nieuwe woningen zijn een mix van (sociale) huurwoningen en koopwoningen in verschillende prijsklassen. Hierdoor is het voor verschillende groepen haalbaar om hier te wonen.

Als eerste wordt het appartementencomplex De Vechtborg in opdracht van Vechtdal Wonen gebouwd. Dit gebouw komt op de hoek van de Kruserbrink en de Parkweg, naast de rotonde. In het gebouw komen 53 appartementen voor sociale verhuur. Vlakbij van De Vechtborg komen 6 rijwoningen (koop).

Rond eind 2024 worden de flats die nu nog aan de Kruserbrink staan gesloopt. Op deze plekken komen 2 flats met, zoals het nu lijkt, in totaal 35 appartementen voor de sociale verhuur en 49 koopappartementen